Mısır gevreğinin tarihi, inanışları gereği sıkı bir vejateryen oruç uygulamak zorunda olan "Seventh-day Adventists" isimli kiliseye bağlı bir grup müridin, bu şartlara uygun bir yiyecek oluşturma çabası ile, 19. yüzyıla kadar uzanıyor.
Grup üyeleri buğday, yulaf, pirinç ve mısır gibi pek çok tahılla denemeler yapmışlar ve mısır, şeker ve vitaminlerin kombinasyonu ile mısır gevreğinin ilk temellerini atmışlar.
Grup üyeleri buğday, yulaf, pirinç ve mısır gibi pek çok tahılla denemeler yapmışlar ve mısır, şeker ve vitaminlerin kombinasyonu ile mısır gevreğinin ilk temellerini atmışlar.
1894 yılında Dr. John Harvey Kellogg, bu karışımı Michigan'daki bir sanatoryumda,sıkı bir vejateryan rejime soktukları hastalara da uygulamış. Dr Kellogg'un empoze ettiği ve tamamen hafif yiyeceklerden oluşan bu diyet, baharatlı ve tatlı gıdaların insanların arzularını arttıcı etkilerinin tersine, anti-afrodizyak bir etki de gösteriyormuş. Hatta Dr. Kellogg, çocuklarda mastürbasyonu önleyici tedbirleri anlattığı "Plain Facts for Old and Young" isimli kitabında, erkek çocuklarda sünnet, kız çocuklarda ise klitorise fenol uygulaması ile birlikte, bu mısır yiyeceğinin de çok yararlı olacağını anlatmış.
Bu mısır karışımının mısır gevreği haline gelmesi ise Dr. Kellogg ve ağabeyi Will Keith Kellogg'un sanatoryumda bir presleme işlemi sırasında, pişirdikleri mısırın yanlışlıkla preslenmesi sonucu olmuş. Bu yeni şeklin tutacağını düşünen Kellogg kardeşler küçük bir bütçe ile üretime geçmeye, mısır hamurunu silindirlerden geçirip kurutarak gevrek haline getirmeye karar vermişler.
14 Nisan 1894 tarihinde ilk üretimi gerçekleştirip hastalarına vermeye başlamışlar ve 31 Mayısta "Granose" ismi ile ürünün patentini almışlar. Şeker ve süt ile karıştırılan bu gevrek hastalar arasında çok popüler olmuş. Bunun üzerine Kellogg kardeşler diğer tahıllarla da aynı sistemi denemeye başlamışlar. 1906 yılında Kellogg firmasını kurarak ürünü pazarlamaya başlamışlar. Bu arada bazı ürünlerine şeker ve bal da eklemeye başlamışlar.
En önemli pazarlama stratejilerinden biri de iki kutu mısır gevreği alanlara verdikleri küçük çizgi kitapcıklarmış.
1929 yılındaki ikinci büyük bombaları ise " Rice Krispies" olmuş.
Bu mısır karışımının mısır gevreği haline gelmesi ise Dr. Kellogg ve ağabeyi Will Keith Kellogg'un sanatoryumda bir presleme işlemi sırasında, pişirdikleri mısırın yanlışlıkla preslenmesi sonucu olmuş. Bu yeni şeklin tutacağını düşünen Kellogg kardeşler küçük bir bütçe ile üretime geçmeye, mısır hamurunu silindirlerden geçirip kurutarak gevrek haline getirmeye karar vermişler.
14 Nisan 1894 tarihinde ilk üretimi gerçekleştirip hastalarına vermeye başlamışlar ve 31 Mayısta "Granose" ismi ile ürünün patentini almışlar. Şeker ve süt ile karıştırılan bu gevrek hastalar arasında çok popüler olmuş. Bunun üzerine Kellogg kardeşler diğer tahıllarla da aynı sistemi denemeye başlamışlar. 1906 yılında Kellogg firmasını kurarak ürünü pazarlamaya başlamışlar. Bu arada bazı ürünlerine şeker ve bal da eklemeye başlamışlar.
En önemli pazarlama stratejilerinden biri de iki kutu mısır gevreği alanlara verdikleri küçük çizgi kitapcıklarmış.
1929 yılındaki ikinci büyük bombaları ise " Rice Krispies" olmuş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder